Vandaag een schrijven ontvangen van een stomverbaasde medeburger:

Met verbijstering en woede vernam ik het bericht dat de doodrijder van Floor van der Wal vervroegd is vrijgelaten. Dit zelfs nadat hij slechts een straf van een jaar had gekregen terwijl tegen hem vier jaar was geŽist. Iemand doodrijden, vervolgens doorrijden en het slachtoffer in hulpeloze toestand achterlaten en dan toch gewoon strafvermindering krijgen? Hoe is dit mogelijk? Je zou op zijn minst een aanklacht wegens doodslag mogen verwachten. Ook onbegrijpelijk dat het OM hiertegen niet in beroep gaat.

Terwijl de dader nu aan alle kanten geholpen wordt bij zijn terugkeer in de maatschappij, wordt er op geen enkele wijze rekening gehouden met de ellende en het onmetelijke verdriet van de ouders en nabestaanden.

Dit is met geen mogelijkheid te bevatten. Wat is in hemelsnaam een mensenleven in dit land nog waard? Dit is echt geen gerechtigheid!

Hetzelfde geldt voor de Pool die in Noordwijkerhout met zijn auto een woning binnenvloog waarbij twee mensen de dood vonden. Eis: drie jaar. Straf: 8 maanden, gelijk aan zijn voorarrest. Hij kon dus, met eveneens de nodige begeleiding uiteraard, gelijk weer gaan.

Hiervan gaat een volstrekt verkeerd signaal uit naar andere asociale weggebruikers. Immers: wanneer je door asociaal weggedrag een aanrijding veroorzaakt, ga er dan als de bliksem vandoor. Bekommer je beslist niet om eventuele slachtoffers, ook al zijn die gewond of zelfs dood. Als je dan toch nog zo stom bent om je je alsnog te laten pakken, lieg en bedrieg dan de boel bij elkaar. Zorg ook dat je vrienden, die getuige waren van al deze misdaden, zwijgen als het graf. Volgt er toch nog een rechtszaak, schrik dan niet van de door het OM geŽiste straf, de uiteindelijke veroordeling valt immers toch veel lager uit. Van die straf hoef je dan ook nog eens slechts een klein deel uit te zitten en na je vervroegde vrijlating wordt je aan alle kanten geholpen. Zelfs bij het zoeken naar een woning ook al ben je niet eens dakloos.

De rechterlijke macht en Justitie hebben door deze gang van zaken weer een enorme deuk opgelopen. Het toont maar weer eens aan dat het met de rechtstaat in Nederland triest gesteld is. Je kan je afvragen of rechters er ook maar enig benul van hebben wat deze daders slachtoffers en/of nabestaanden hiervan voor verdriet hebben aangedaan.

Wordt het niet eens tijd dat rechters zich gaan verdiepen in hoe het er in de maatschappij aan toegaat.
Het wordt ook tijd dat de politiek hier eens grondig wat aan gaat veranderen.

Hoe is het mogelijk dat dit soort dingen nog steeds gebeuren in Nederland, hier moet dringend wat aan gedaan worden. Den Haag wordt nu eens eindelijk wakker en zorg ervoor dat nabestaande niet telkens slachtoffer worden van onze steeds weer falende rechtsstaat.

Plaats een reactie

*


(C) stomverbaasd.com 2006 - 2013

%d bloggers like this: