Geknoei met foto’s olieramp toegegeven door BP

Oliegigant BP heeft zijn werknemers opdracht gegeven om te stoppen met het bewerken van foto’s, nadat duidelijk is geworden dat er met diverse officiële foto’s is geknoeid.

BP gaf donderdag toe dat het een deel van z’n foto’s heeft ‘gefotoshopt’ die op de website van het bedrijf te zien zijn. BP belooft met de beschamende praktijken te stoppen.

Voor de tweede keer in twee dagen is het bedrijf betrapt met het bewerken van foto’s die zouden moeten laten zien hoe het bedrijf reageert op de oliecrisis in Amerika.

In het laatst beeld (boven) ziet men een foto van de binnenzijde van een helikopter die bij de beschadigde Bluewater Deepwater Horizon vliegt.

Het is vast komen te staan dat het niet echt is, nadat bloggers op internet verschillende problemen hadden geïdentificeerd toen ze de jammerlijk vervalste foto onder ogen kregen, waarop de indruk wordt gewekt dat de helikopter vliegt.

Zo houdt de piloot de checklist in zijn handen die voor de vlucht wordt afgewerkt. De meters op het dashboard geven aan dat de deur van de helikopter open is en zo is de handrem ingeschakeld.

De foto is op de officiële website van BP geplaatst, maar later verwijderd.

De onthullingen hebben de oliegigant nog meer in verlegenheid gebracht en het is de nieuwste blunder die het bedrijf raakt.

De boorput spuwde tussen de 356 en 697 miljoen liter olie in de Golf van Mexico. BP zegt dat de kosten voor het opruimen van de olievlek op het moment op zijn gelopen naar $4 miljard.

Het Amerikaanse Senate Foreign Relations Committee heeft Tony Hayward, topman van BP, uitgenodigd om volgende week te getuigen tijdens een hoorzitting over de Lockerbie aanslag.

De Amerikaanse Senaat heeft ook een verzoek ingediend voor de getuigenis van Sir Mark Allen, die als adviseur werkte voor BP.

Bron: Telegraph.co.uk en Niburu.nl

2 comments

Geef een reactie