Groene stroom – Zondag met Lubach (video)

Hoe goed doet Nederland het werkelijk mbt duurzame energie?

31 maart 2016 schreef trouw:

Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) publiceerde vanmorgen een voor Nederland treurig stemmend overzicht: eind 2014 kwam 5,5 procent van alle verbruikte energie in Nederland uit hernieuwbare bronnen. In de EU scoren alleen Malta (4,7) en Luxemburg (4,5) slechter. 

Dat Nederland onderaan de Europese lijst bungelt, is al jaren het geval. Het CBS heeft nu in kaart gebracht wat landen nog voor elkaar moeten boksen om aan de afspraken te voldoen die in 2009 in Brussel zijn gemaakt. Nederland staat voor de moeilijke opdracht om in 2020 een aandeel van 14 procent duurzame energie te hebben. Nog 8,5 procent te gaan dus. Alleen Frankrijk heeft een nog grotere uitdaging: het aandeel hernieuwbare energie vergroten van 14,3 naar 23 procent in 2020.

We stonden toen dus bijna onderaan de lijst.

Hoe is het anno 2018?

De full disclosure kom eraan.

Carla Dik-Faber, Kamerlid CU en Rob Jetten, Kamerlid D66 dienden op 30 januari 2018 een amendement in. En ineens was er een kamermeerderheid voor Full Disclosure.

WISE lobbyt al sinds 2014 voor volledige transparantie in de stroommarkt, in jargon ‘Full Disclosure’. Dit nieuws zorgt dan ook voor grote vreugde op het WISE kantoor: eindelijk wordt het mogelijk om ook de herkomst van grijze stroom te herleiden. Voor groene stroom gold deze verplichting al lang.

Zie: //wisenederland.nl/groene-stroom/full-disclosure-komt-eraan

Wil je ook overstappen op 100% groene stroom, kijk dan op WiseNederland en gebruik de Energievergelijker.

//wisenederland.nl/energievergelijker

Geef een reactie