Mars Express Flyover of the Red Planet (video)

Video courtesy European Space Agency.

From the highest volcano to the deepest canyon, from impact craters to ancient river beds and lava flows, this showcase of images from ESA’s Mars Express takes you on an unforgettable journey across the Red Planet.

Mars Express was launched on 2 June 2003 and arrived at Mars six-and-a-half months later. It has since orbited the planet nearly 12 500 times, providing scientists with unprecedented images and data collected by its suite of scientific instruments.

The data have been used to create an almost global digital topographic model of the surface, providing a unique visualisation and enabling researchers to acquire new and surprising information about the evolution of the Red Planet.

The images in this movie were taken by the High Resolution Stereo Camera and the video was released by the DLR German Aerospace Center as part of the ten years of Mars Express celebrations in June 2013. The music has been created by Stephan Elgner of DLR’s Mars Express planetary cartography team. DLR developed and is operating the stereo camera.

Een reactie

 • Prachtig!.Door National Geografic zijn 2 video’s uitgebracht als serie; “Known Universe”
  In deze serie legt men uitgebreid uit dat de Maan ontstaan is uit een botsing van een groot hemellichaam met de aarde. Het ziet er mooi uit. Maar deze bewering is mijns inzien niet waar. eerst is dat heel moeilijk voor te stellen.
  (de maan is rond, en draait in zijn geheel niet, dus geen middelpunt vliegende krachten, die de vorm rondmaken.
  Verder is uit gechannelde informatie van ‘Boven'(Jozef Rulof) uitgelegd, dat de Maan(als eerste kosmische graad) er eerder was dan de Aarde en dat de Maan door verdichting zijn vorm heeft verkregen. Toen de maan ontstond was de Zon ook bezig zich te verdichten
  Hij, de Zon, had toendertijd een kracht van een kwart van wat de Zon nu heeft.
  De maan was geen harde planeet , maar was een bol van moedersoep achtige-substantie.
  Nu komen wij bij Mars; Men beweerd dat alle kraters op de maan door inslagen van meteorieten zijn ontstaan.
  Dat is niet waar volgens ‘Boven’, de meeste kraters zijn ontstaan doordat de maan implodeert, kleiner wordt, want hij is stervende en zal uiteindelijk zelf oplossen. Dat imploderen (inzakken) is nu goed te zien op deze mars opnamen.
  Op mars zijn ook wel kraters aanwezig, maar de meesten zijn overblijfselen van een stelsigmatige inzakking van de Mars-korst.
  Mars is jonger dan de Maan, maar heeft ook zijn dienst(als tweede kosmische graad) er op zitten en is dus ook stervende, maar nog niet zolang als de maan aan het sterven is. Men ziet hier (op Mars) dezelfde kratervorming, net als een plumpudding die afkoelt en langzaam inzakt.
  Voor degenen die daar meer over willen weten is het aan te raden alle gechannelde boeken (22)van Jozef Rulof te lezen.
  Hij heeft 5 boeken geschreven over de kosmos. en heeft honderden lezingen gegeven op Broadway, New York- voor astronomen en wetenschappers. Zelf had hij in zijn geheel geen opleiding en trad uit zijn Lichaam, als de lezingen begonnen. een entiteit van ‘Boven’ trad dan in zijn lichaam en gaf de lezing.
  Zijn eerste gechannelde boek heet ‘Een Blik in het Hiernamaals’.

Geef een reactie