Stomverbaasd: Intersense toont virtuele lightsaber voor consoles

Virtuele LightsaberOp de Game Developers Conference in Chicago heeft het bedrijf Intersense een prototype van een virtuele lightsaber laten zien. Het karakteristieke zwaard uit Star Wars zou werken op basis van sonartechnologie.

De gameblog Kotaku nam een kijkje bij Intersense. Het gepresenteerde prototype zou gebruik maken van audio tracking-technologie, in plaats van het infrarood-systeem van de Wiimote waarmee hobbyisten eerder de Wiisaber construeerden. Rondom het beeldscherm waren diverse geluidssensoren geplaatst om zo de bewegingen van de lightsaber te kunnen volgen.

De controller zou volgens Kotaku goed aanvoelen en beter reageren dan de Wiimote. Bovendien kan het apparaat zes soorten bewegingen registreren: de x, y en z-as en daarnaast rollen, gieren en stampen. Exacte details over de gebruikte technologie ontbreken helaas nog, maar de kans dat het prototype ooit als pc-controller in de winkels zal liggen wordt door het gameblog uiterst klein geacht. Intersense, tevens actief in de defensie-industrie en wetenschappelijke wereld, zou er vooral op uit zijn om contracten met consolefabrikanten binnen te slepen.

Bron: Tweakers

Geef een reactie