Test je dominante hersenhelft met danseres-animatie

De Herald Sun heeft een test in een artikel staan waarin bepaald kan worden of je meer je linkerhersenhelft gebruikt of de rechterhersenhelft. Op die manier kan bepaald worden of je meer analytisch bent of dat je meer met je gevoel doet.

In onderstaande animatie zie je een danseres. Als je de danseres gemakkelijker linksom kunt laten draaien, dan gebruik je meer van je rechterhersenhelft, en als je haar gemakkelijker rechtsom kan laten draaien, dan gebruik je meer van je linkerhersenhelft, volgens een onderzoek van Steven D. Levitt.

Danseres
Klik op het plaatje

LINKERHERSENHELFT
Gebruikt logica, Detail georienteerd, Feiten overheersen, Woorden en taal, Heden en verleden, Wiskunde en wetenschap, Kan begrijpen, Weten, Beredeneren, Orde/patroon gevoel, Kent objectnamen, Realiteit gebaseerd, Vormt strategieen, Practisch, Veiligheid

RECHTERHERSENHELFT
Gebruikt gevoel, Ziet het geheel, Verbeelding overheerst, Symbolen en beelden, Heden en toekomst, Filosofie en religie, Kan buiten kaders treden, Gelooft, Waardeert, Ruimtelijk gevoel, Kent object functies, Fantasie gebaseerd, Huidige mogelijkheden, Onstuimig, Risico`s nemen

Bron: Xerson.nl

15 comments

 • anoniempje

  Ik kan haar beide kanten op zien draaien:D Echt vet!

 • Elkje

  Wat een onzin dit; het dametje draait gewoon vanzelf rechtsom, of ik nou met m’n muis eroverheen ga of niet… moet ik dit nou serieus nemen? Er zijn voldoende andere manieren om hier achter te komen, daar hebben we niet zo’n plaatje voor nodig… helemaal niet als je zelfkennis hebt, ik weet allang dat ik een gevoelsmens ben en daar heb ik deze widget niet voor nodig

 • @elkje
  Nee niet dus, als je je goed concentreert, kun je haar ook de andere kant op laten draaien……

 • Lizzy

  ik heb 3 pc’s. Op de snelle pc draait ze naar rechts. Op mijn tragere pc zie ik haar afwisselend naar links en rechts draaien. En op mijn traagste pc draaien al haar ledematen kriskras door elkaar.
  Hoe je haar ziet draaien heeft volgens mij dus niks te maken met de werking van je beide hersenhelften maar met
  de snelheid van je processor

 • Els

  onvoorstelbaar, inderdaad, je kan die danseres al naargelang jij dat bepaalt, linksom als rechtsom laten draaien …je hoeft je gewoon heel even op de voeten te richten en wanneer de voeten met de schaduw bijna samenvallen , de draaibeweging mentaal omkeren, en zie; boven boven wonder ze draait in de andere richting…en zo kan je dat constant doen…ik bepaal dus in welke richting ze draait..het is kinderspel…ik heb er wel een uurtje op geoefend hoor…

 • bas

  Hmm, aan een paar reacties te zien zou de vraag beter kunnen zijn: Gebruik je überhaupt wel een hersenhelft….

 • Irene

  Nou, dat lukt bij mij dus ECHT NIET. Hoelang ik ook kijk en hoe erg ik ook mijn best doe, ze draait gewoon rechtsom…

 • Lindaa

  haha ik vind het wel grappig toch snap ik hem niet helemaal want hij draait voor mijn gevoel maar 1 kant op maar dat zal wel aan mij liggen XD

 • Lianne

  Het is eigelijk wel grappig!
  Als je maar bedenkt welke kant je hem zelf op wil laten draaien.
  Je raakt soms een beetje verward want als je er een poosje mee bezig bent lijkt het net alsof ze bijv. de 1e 10 seconden met de klok mee draait en de volgende 10 seconden op een tegen de klok in draait!

  (of het ik perongeluk de cloe van dat ding verteld) haha

 • yolande

  Ik zie ze zonder probleem zowel links als rechts draaien. vind ik wel raar

 • Samson

  Rechtsom is met de wijzers van de klok mee (denk ik) Linkerhersenhelft stuurt rechterkant aan en andersom…
  Je kunt r idd beide kanten op laten draaien door het momentum te vinden bij haar voeten… dan draait ze willekeurig welke kant op die jij wil!
  Er kleeft een leuk verhaal aan dit soort kennis. Onze maatschappij is pragmatisch ingericht. Op school leert men je creatieve, lieve, kleurrijke kant zo goed mogelijk af, om later een goede gehoorzame loonslaaf te kunnen zijn.
  In Engeland woont een autist die men per helicopter over Londen heeft laten vliegen, vervolgens tekende hij in de dagen erna de hele stad uit zn hoofd en alles klopte tot in het kleinste detail. Dat komt vanuit de rechterhersenhelft.

  Gezegd wordt dat we daarmee 5000 waarnemingen per seconde doen… en met ons bewuste linkerhelft maar 24
  Een ander voorbeeld is er van iemand die vrijwel alle talen in de wereld spreekt, en vreemde talen als Ijslands in een week onder de knie heeft… ook dat komt vanuit de rechterhersenhelft. Zo ook zijn er mensen die telefoonboeken kunnen onthouden, of 2 blz per seconde… en allemaal doen ze dat met maatschappelijk verwaarloosde rechterhersenhelft.
  Gebruik je fantasie en dan is alles mogelijk…. dat is min of meer echt zo…
  leuke materie…
  niet dat iemand dit leest ofzo
  maar toch maar gezegd… geschreven in dit geval
  toedels

 • Erik

  hersenhelftdanseres test wat een grap. Hij kan maar 1 kant opdraaien. Wie heeft ooit gehoord van een anmimatie waarbij hij twee vershillende kanten tegelijk kan draaien. Dat is theororetish al onmogelijk. En in de praktijk is nooit bewezen dat het kan.

  Het is gewoon een stomme grap

 • @Erik,
  Natuurlijk kan het wel, ooit wel eens van gezichtsbedrog gehoord? Ik krijg het zelfs voor mekaar wanneer ik het wil.

 • esther

  hahah klopt ik zie ze ook 2 kanten opdraaien. Koncentreer je op de voeten en de schaduw en voila ik gebruik 2 hersenhelften. Gelukkig ze doen het alle 2

 • erik

  Dit is gezichtsbedrog. In werkelijkheid is de afbeelding plat. Twee afbeeldingen plat door elkaar. Ik weet niet hoe. Maar onze hersenen proberen een 3d beeld te maken en daardoor zie je haar draaien. Maar de meeste mensen zien haar met de klok mee draaien. Sommige zien haar tegen de klok in draaien. Maar inderdaad je kan haar op elke plek 2 kanten op laten draaien op comando als je je goed concentreert.

Geef een reactie