Toyota Prius gaspedaal onzin! Throttlegate!

AMSTERDAM – Onderzoekers van Toyota en de Amerikaanse overheid zijn er niet in geslaagd een Toyota Prius op hol te laten slaan. Ze experimenteerden met de auto van een man die beweerde dat zijn Prius uit zichzelf versnelde.

De bevindingen roepen volgens de overheid vragen op over de geloofwaardigheid van het verhaal van de man.

De 61-jarige James Sikes belde de politie maandag omdat zijn hybride auto op hol zou zijn geslagen. Hij haalde snelheden van 151 kilometer per uur. Een agent hielp Sikes zijn auto aan de kant te zetten in de buurt van San Diego.

Onderzoekers hebben testritten met de auto gemaakt en probeerden de situatie zich nog eens voor te laten doen, maar er gebeurde niets.

Toyota heeft onlangs miljoenen auto’s teruggeroepen om de remmen beter af te stellen.

Bron: nu.nl

2008 Prius Demo of how to shift to neutral and stop the car

Bij het laatste wordt duidelijk aangegeven dat de Prius, ook met een gaspedaal probleem, makkelijk tot stilstand gebracht kan worden. Al rijdt je vol gas, je kunt via het rempedaal de auto altijd tot stilstand brengen, de rem onderbreekt namelijk de brandstoftoevoer. Andere optie is de neutraal stand van de versnellingsbak de auto drijft dan gewoon uit. Misschien moeten we meer vragen stellen bij de bestuurders dan bij de werking van de auto. In Amerika is het al heel gewoon dat een ongeluk met een Prius wordt afgeschoven op het probleem met het gaspedaal. Iets wat Toyota veel geld kost, al vele miljarden.

2 comments

  • sticky fingers

    Ik zit mij zo af te vragen, of al die verhalen rond toyota wel waar zijn. Het komt de amerikaanse autoindustrie wel heel goed uit. Dit werkt beter dan invoer beperkingen.

    Hoe wordt hier over gedacht door weldenkend nederland?

  • @sticky fingers
    Tja, het lijkt er steeds meer op, maar als je daar over begint, krijg je gelijk de stempel “Conspiracy Denker”. De incidenten met de Prius komt de Amerikaanse auto-industrie natuurlijk heel goed uit. Ook de Amerikaanse overheid zal hieraan meehelpen zodat de vraag naar buitenlandse auto’s af- en de vraag naar Amerikaanse automobiele toe zal nemen. Ook dat is weer goed voor de werkgelegenheid en staatskas. Dit helpt ook Obama bij zijn economisch beleid. Wat dat betreft is Throttlegate geen verkeerde benaming voor de huidige situatie.

Geef een reactie