Vlees en de kap van het oerwoud

duurzaam vleesMinder vlees eten is de beste oplossing.
We hoeven niet allemaal vegetariër te worden. Een dagje geen vlees eten helpt al. Dat is beter voor het oerwoud én voor de wereldwijde voedselverdeling, het klimaat, de dieren en onze gezondheid. Supermarkten moeten hierbij helpen. Als zij met een uitgebreid aanbod van lekkere, betaalbare producten komen, met minder of zonder vlees, dan kopen mensen het vast en zeker.

Eet je weleens vegetarische sojaproducten, maak je dan geen zorgen. Hiervoor is veel minder soja nodig, dan wanneer het als veevoer voor vlees wordt gebruikt. Europese gewassen zoals erwten, bonen en lupine zijn prima. Het vlees kost de supermarkten iets meer. Het Duitse merk Landliebe geeft het goede voorbeeld. Zij geven hun koeien alleen voer van eigen bodem. De soja die we echt nodig hebben zou moeten voldoen aan strenge eisen: geen ontbossing, geen vervuiling en een eerlijke prijs voor de boer.

Vlees en de kap van het oerwoud
Wist u dat voor het vlees in de schappen van uw supermarkt oerwoud wordt gekapt? Onze varkens en kippen krijgen veel soja in hun veevoer, afkomstig van plantages waarvoor de tropische bossen in Zuid-Amerika met de grond gelijk worden gemaakt. Terwijl de dieren ook gewoon veevoer van eigen bodem kunnen eten. Dat is beter voor mens en milieu.

Jumbo de duurzaamste
Supermarkten bepalen hoe ons vlees wordt gemaakt. Zij kunnen ervoor zorgen dat er geen foute soja meer gebruikt wordt voor ons vlees. En de supermarkten willen wel, maar alleen u kan ze over de streep trekken. De klant is immers koning. Jumbo is op dit moment de duurzaamste supermarkt van het land. Helpt u Jumbo om ook op het terrein van soja de duurzaamste te zijn? Help Jumbo over de streep!

Help Jumbo over de streep

Geef een reactie