Wereldwijd miljoenen proefkonijnen

vaccinatieBijna niemand heeft vertrouwen in de politiek, maar als het om onze gezondheid gaat lopen we als makke schapen achter de politici aan.
Dit kun je vergelijken met een kudde prooidieren, sommige dieren gaan wel eens weg van de kudde maar dreigt er gevaar, dan sluiten ze zich snel weer aan.
Bij de griepvaccinatie zie je dit gedrag nu ook, de media speelt een grote rol om de mensen bang te maken, immers bange mensen gaan achter hun leiders staan.

Neo Xirtam

Ondanks toezeggingen dat het Mexicaanse-griepvaccin veilig is, is het niet getest op de doelgroep die nu wordt geprikt. De testfase is ingegaan op het moment dat het middel voor het eerst beschikbaar was en werd toegediend. Het is eerder wel getest, maar op een kleine groep gezonde mensen. Dit is gedaan gedurende een zeer korte periode. Lange-termijneffecten zijn voor alle betrokkenen ongewis.

Door Daan de Wit

Minister Klink zegt dat het H1N1-vaccin veilig is. De Telegraaf schrijft: ‘Hij baseert zich daarbij op het oordeel van alle instanties die naar de samenstelling van het vaccin kijken en over de registratie gaan. ‘Iets dat niet geregistreerd wordt, wat dus niet veilig is, komt niet op de markt’, zei Klink’. Maar Klink weet ook dat op deze regel een uitzondering is gemaakt voor de vaccins tegen de Mexciaanse griep.

H1N1-vaccin vooraf nauwelijks getest
Het Europees bureau voor de geneesmiddelenbeoordeling (EMEA) is de instantie die in Europa toeziet op de veiligheid van de vaccins. Wie een vaccin op de markt brengt moet dit gedurende 18 tot 24 maanden laten testen en kan het pas na goedkeuring van het EMEA op de markt brengen. Maar in het geval van een pandemie gelden er andere regels wat de meeste mensen niet weten. Omdat een nieuw vaccin tegen een nieuw pandemisch virus snel beschikbaar moet komen, is een oplossing bedacht in de vorm van een noodprocedure. In de voorbereiding van een vaccin tegen een pandemisch virus moet de fabrikant een basisvaccin ter beoordeling voorleggen aan het Europees bureau voor de geneesmiddelenbeoordeling.

Dit vaccin, een zogenoemde ‘mock up’, mag na goedkeuring op het laatste moment door de fabrikant worden aangepast voor het nieuwe virus. Dit betekent in het geval van de Mexicaanse griep dat in het recept van het vogelgriep-vaccin, de H5N1 wordt vervangen door een geïnactiveerd H1N1-virus. Na die handeling mag het nieuwe produkt worden gefabriceerd: het Mexicaanse-griepvaccin. Voorafgaand aan de verspreiding ervan wordt het korte tijd getest op kleine groepen gezonde mensen en op dieren. Om die reden schrijft het EMEA dan ook: ‘There is currently no clinical experience with Focetria (H1N1) in adults, including the elderly, children or adolescents. […] There are currently no data available on the use of Focetria in pregnancy’. Over het andere merk vaccin dat in Nederland wordt gebruikt, Pandemrix, schrijft het EMEA precies hetzelfde.

Lees verder op Deepjournal.com

Geef een reactie